Wanneer heb je rechtsbijstand nodig? Een overzicht van veelvoorkomende situaties.

rechtsbijstand

Wanneer heb je rechtsbijstand nodig? Een overzicht van veelvoorkomende situaties.

Jij hebt vast weleens gehoord van rechtsbijstandverzekeringen, misschien heb je zelfs een verzekering afgesloten. Maar wist je ook dat er verschillende situaties zijn waarin je daadwerkelijk een beroep kan doen op rechtsbijstand? In dit artikel geven we een overzicht van veelvoorkomende situaties waarbij rechtsbijstand van pas kan komen. Zo weet jij wanneer je gebruik kan maken van deze verzekering en hoe dit werkt.

Problemen met werk of uitkering

Als je problemen hebt met jouw werkgever of uitkeringsinstantie, dan kunnen juridische problemen zomaar ontstaan. Misschien wil je ontslag aanvechten of heb je problemen met het verkrijgen van een uitkering. Dit zijn veelvoorkomende situaties waarbij rechtsbijstand zeker van pas kan komen.

Aansprakelijkheidskwesties

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het kan grote financiële gevolgen hebben. Bij schadeclaims of aansprakelijkheidskwesties heb je vaak te maken met ingewikkelde juridische zaken. Rechtsbijstand kan je helpen om deze zaken uit te zoeken en jouw belangen te verdedigen.

Burenruzies

Als er sprake is van een burenruzie dan kan dit voor flink wat stress zorgen en zelfs leiden tot juridische stappen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hinderlijk gedrag of geluidsoverlast. In dit soort situaties kan je gebruikmaken van een jurist om bijvoorbeeld een bemiddelingsgesprek te voeren of jouw rechten te verdedigen.

Procederen

Procederen kan een dure aangelegenheid zijn. Als je betrokken bent bij een rechtszaak, dan kunnen de kosten snel oplopen. Een rechtsbijstandverzekering kan hierin uitkomst bieden. Het kan jou namelijk helpen om de kosten voor een advocaat of andere juridische zaken te dekken.

Problemen met verzekeringen

Het kan voorkomen dat je onenigheid hebt met jouw verzekeringsmaatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waarin de verzekeraar weigert jouw claim uit te keren. Rechtsbijstand kan hierin helpen door jouw rechten te verdedigen en te bemiddelen bij het oplossen van het geschil.

Als je te maken krijgt met een juridisch probleem, dan kan dit voor flink wat stress en problemen zorgen. Door gebruik te maken van een rechtsbijstandverzekering kan je jezelf beschermen tegen hoge juridische kosten en kan je hulp krijgen bij het oplossen van het geschil. Dit artikel geeft je een overzicht van de veelvoorkomende situaties waarbij rechtsbijstand van pas kan komen. Zo weet jij wanneer je een beroep kan doen op deze verzekering en wat je kan verwachten. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering kan je dus veel rust geven, en wie wil dat nou niet?

 

Meer over rechtsbijstand? Ga dan naar ARAG voor meer informatie. 

 

Deel dit artikel